Referentie

Marco Uitendaal schrijft

Nog maar een maand of twee na de cursus heb ik al een paar keer wonderlijke veranderingen in mensen gezien na een of twee behandelingen met PPT. Het is niet moeilijk; het vraagt alertheid en een bepaalde nieuwsgierigheid en vriendelijkheid in je houding. De technieken werken op het lichaam en strekken zich uit naar het onbewuste. Klinkt allemaal te new-age? Houd er maar rekening mee dat Edie weet wat ze doet. Neuro en Psycho ontmoeten Fysio. Met een voorzichtige hand komt een zekere verandering. Het was en is telkens supertof om te doen.
 

Patterns of Physical Transformation (PPT) is een combinatie van somatische educatie, neuromusculaire bewegingseducatie en lichaamswerk met het doel om heling en genezing van het lichaam te bevorderen.


PPT werd ontwikkeld door Dr Ron Perry en Dr Edie Perry. Hun werk is o.a. geïnspireerd door het werk van Dr Richard Bandler, mede-ontwikkelaar van Neuro Linguistic Programming® (NLP), het werk van Moshe Feldenkrais en vanuit een scala aan technieken en inzichten uit de wereld van yoga, tai chi en andere body-mind systemen. Bij PPT gaat het om neurologische veranderingen om mobiliteit en lichaamshouding te verbeteren.
Een grondgedachte van PPT is dat lichaam en geest een eenheid vormen die ook als zodanig behandeld moet worden, om bepaalde problemen te kunnen oplossen. Ron en Edie hebben vele jaren besteed aan het perfectioneren van hun technieken om heling en genezing te bevorderen en in 2007 zijn ze begonnen hun kennis over te dragen.

Het verschil dat het verschil maakt in Patterns of Physical Transformation, in vergelijking met andere trainingen, is dat je door dit leerproces een sterke bewustwording ontwikkelt van het neurologische functioneren van een lichaam en tegelijkertijd bewust wordt van de mogelijkheden om de 'staat van zijn' ('state') van een persoon te sturen en te veranderen. Door zachte technieken toe te passen en het sturen van de gemoedstoestand wordt het lichaam gestuurd om op een snelle en effectieve wijze spierspanningen te veranderen en het lichaam zich comfortabeler te laten voelen.

Iedereen profiteert op een eigen manier van de PPT cursussen of je nu genezer, arts, chiropractor, osteopaat of lichaamswerker bent of als je geïnteresseerd bent in het verbeteren van je eigen gezondheid en/of die van je familie en vrienden of dat je het gewoon leuk vindt om met PPT bezig te zijn.

Kennismaken met PPT? Dat kan op zondag 18 juni 2017. Klik hier voor meer informatie.

RaVisie nodigt Dr. Edie Perry regelmatig uit om PPT trainingen in Nederland te geven.
pptDe training Patterns of Physical Transformation bestaat uit 2 onderdelen:

  1. PPT Introduction
  2. PPT Practitioner
    Je kunt aan de PPT Practitioner meedoen als je eerst een PPT Introduction hebt gevolgd.

Alle trainingen worden gegeven door mede-ontwikkelaar, Dr Edie Perry. De voertaal tijdens de trainingen is Engels.

De PPT Introduction is bedoeld voor iedereen die kennis wil maken met PPT en wil weten wat PPT voor je kan betekenen.
In deze PPT Introduction wordt ook de basis gelegd die je nodig hebt om aan de PPT Practitioner te kunnen deelnemen.

In de PPT Practitioner training wordt je kennis verdiept met technieken en toepassingen.

Naast de opleiding tot PPT Practitioner is er ook een Advanced PPT training voor PPT Practitoners en voor mensen die de voormalige PPT Level 1 of Level 2 hebben gedaan. De thema's die in de Advanced PPT Training worden behandeld kunnen steeds wisselen.